Litchi este cultivat în China, dar şi în nordul Thailandei, Laos, Cambodgia, Vietnam, Bangladesh, Pakistan, India, în sudul Japoniei.
Fructele se vând proaspete sau uscate. Se folosesc în salate de fructe, îngheţate, dar şi în salate cu brânză şi maioneză, garnituri pentru fripturi. India şi China exporta compoturi din aceste fructe. Uscate, seamănă la gust cu stafidele.
Litchi conţin, la 100 g, fruct aproximativ 66 calorii, 1,3g fibre, 44g lipide, 15,23g zahar, 16,53g carbohidraţi. Fructul mai conţine vitamina C, fosfor, potasiu, magneziu şi calciu. Conţine la fel de multă vitamină C ca şi portocalele. Litchi conţine si riboflavina (vitamina B2) foarte importantă pentru formarea globulelor roşii.
Are efecte pozitive asupra glandelor, tumorilor, problemelor stomacale. Consumul excesiv poate duce la febră şi sângerări nazale.
Litchi conţin, la 100 g, fruct aproximativ 66 calorii, 1,3g fibre, 44g lipide, 15,23g zahar, 16,53g carbohidraţi. Fructul mai conţine vitamina C, fosfor, potasiu, magneziu şi calciu. Conţine la fel de multă vitamină C ca şi portocalele. Litchi conţine si riboflavina (vitamina B2) foarte importantă pentru formarea globulelor roşii.
Are efecte pozitive asupra glandelor, tumorilor, problemelor stomacale. Consumul excesiv poate duce la febră şi sângerări nazale.
Sursă: http://www.gradinamea.ro/
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu