Pe blogul următor, am găsit o clasificare a raselor de prepeliţă. http://www.freewebs.com/ouadeprepelita/rasedeprepelita.htm
"Prepelita japoneza
Este cea mai veche si mai performanta varietate de prepelita domestica.Caracteristiciile productive sunt urmatoarele:
• greutatea corporala medie a femelelor 150g
• greutatea corporala medie a masculilor120-130g
• productia de oua se ridica la 300 buc/an cu greutatea de 10g
• varsta producerii primului ou 40 de zile.
Susa franceza
• greutatea corporala medie a femelelor 150g
• greutatea corporala medie a masculilor 120g
• productia medie de oua 290-300 buc/an cu greutatea de 9-12 g
• varsta producerii primului ou 40-42 de zile.
Susa italiana
• greutatea corporala medie a femelelor 140g
• greutatea corporala medie a masculilor 110-120g
• productia medie de oua 290-300 buc/an cu greutatea de 9-10 g
• varsta producerii primului ou 40-42 de zile.
Varietate aurie manciuriana
Este originala din nordul Chinei.Culoarea aurie se datoreaza amestecului de pene galbene si maronii.
• greutatea corporala medie a femelelor 136 g
• greutatea corporala medie a masculilor 120g
• productia de oua 280-300 buc/an cu greutatea de 9-10g
• varsta producerii primului ou 40 de zile.
Varietate neagra englezeasca
Culoarea penajului variaza de la negru la maro.
• greutatea corporala a femelelor 145 g
• greutatea corporala a masculilor 120g
• productia de oua 280-300 buc/an cu greutatea de 9-10 g
• varsta producerii primului ou 35-40 de zile.
Varietate alba
Este o varietate mutanta, cu culoarea penajului alba si ochi negri, ceva mai sensibila la conditiile de crestere fata de neagra englezeasca.
• greutatea corporala a femelelor 140g
• greutatea corporala a masculilor 120g
• productia de oua 280 buc/an cu greutatea de 9-10 g
• varsta producerii primului ou 40-42 de zile.
Varietatea Tuxedo(baltat)
Este o varietate creata in Anglia, prin incrucisarea dintre varietatea Alba si Neagra englezeasca.Ca urmare pasarile au capul, partea superioara a gatului si aripile de culoare neagra, pieptul si abdomenul alb.
• greutatea corporala a femelelor 140-145 g
• greutatea corporala a masculilor 120-125 g
• productia de oua 290-300 buc/an cu greutatea de 9-10g
• varsta producerii primului ou 40-42 de zile.
Varietatea Rosie Estoniana
Are culoarea penajului brun roscat uniform pe tot corpul
• greutatea corporala a femelelor 190-200 g
• greutatea corporala a masculilor 160-170 g
• productia medie de oua 250 buc/an cu greutatea de 12 g
• varsta producerii primului ou 38-40 de zile.
Varietatea Faraon
Are culoarea penajului caracteristica prepelitelor din varietatea japoneza. Este rezultatul muncii de selectie in directia productiei de carne.
• greutatea corporala medie a femelelor 235 g la unele linii putand atinge 300-350g
• greutatea corporala medie a masculilor 190-200g putand ajunge pana la 280-300g
• productia de oua 220 buc/an cu greutatea de 12-14 g
• varsta producerii primului ou 50-55 de zile. "
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu