sâmbătă, 3 octombrie 2015

Ceaiuri de băut toamna

Ceaiurile sunt o metodă excelentă de a trece peste aceste probleme, de a ne încălzi organismul și a ne face toamna mai frumoasă. Mulți medici au recunoscut faptul că pentru fiecare boală a crescut o plantă mică. Plantele pot ajuta, de altfel, și în boli grave, inclusiv cele canceroase.

Anotimpul ploios a început să se instaleze încet, dar sigur, iar odată cu el vin și oboseala, stresul și anxietatea. Frigul aduce multe probleme la nivelul corpului, mai ales atunci când se schimbă anotimpurile, iar organismul trebuie să se adapteze. Tomna este momentul propice pentru mulți viruși și bacterii, ce se pot dezvolta cu ușurință în organismele slăbite.
Ceaiurile sunt o metodă excelentă de a trece peste aceste probleme, de a ne încălzi organismul și a ne face toamna mai frumoasă. Mulți medici au recunoscut faptul că pentru fiecare boală a crescut o plantă mică. Plantele pot ajuta, de altfel, și în boli grave, inclusiv cele canceroase.

Ceaiuri de băut toamna – scapă de răceli această toamnă cu ceaiuri

Prepararea ceaiului este o artă în cultura chinezească, o artă ce ar trebui dezvoltată și în țara noastră, care se bucură de o varietate atât de largă de plante medicinale aromate. La infuziile cu plante proaspete, acestea trebuie păstrate într-un vas de sticlă sau nemetalic. Apa se pune la fiert, se lasă să dea în clocot și se toarnă apoi peste plantele pregătite.
Plantele proaspete se lasă în vas 1-2 minute, astfel că ceaiul trebuie să fie deschis la culoare. La infuziile cu plante uscate, acestea se lasă în apa clocotită 5-10 minute maxim. Rădăcinile se lasă la fiert în apă și după primul clocot se țin 3 minute pe foc.
Unul dintre cele mai bune ceaiuri de băut toamna este ceaiul de măceșe. Măceșele conțin o cantitate semnificativă de vitamina C, vitamina cu numeroase proprietăți, care ajută organismul să treacă mai ușor prin perioadele de schimbări de temperatură, perioade de stres și oboseală.
De altfel, această vitamină este una dintre cele mai importante pentru desfășurarea proceselor biologice vitale: sinteza hormonilor corticosuprarenali, transformarea acidului folic în acid folinic și transferinei în feritină. Un alt rol de bază îi revine în metabolizarea și eliminarea medicamentelor luate în plus. Tot vitamina C are un rol important în răspunsul imunitar la stres și la infecțiile bacteriene și virale.

Ceaiuri de băut toamna – ceaiul de măceșe și ceaiul de busuioc, excelente pentru anotimpul ploios

Ceaiul de busuioc este un alt tip de ceai excelent pentru toamnă. Datorită aromei puternice, acest ceai este foarte plăcut la gust și are o mulțime de efecte pozitive. Busuiocul este recomandat în afecțiunile respiratorii, precum bronșite, tuse sau sinuzite. Este un stimulant foarte bun al sistemului imunitar în guturai, gripă, răceli, boli infecțioase. În plus, ceaiul de busuioc se recomandă și în afecțiunile sistemului nervos, în cazurile de anxietate, oboseală, insomnie, tensiune nervoasă și migrene.
Un alt ceai excelent pentru revigorare este ceaiul de cimbrișor de câmp, care are efecte benefice și în afecțiunile respiratorii. Însă, este un ceai plăcut, aromat și care dă energia necesară de a trece peste probleme zilnice. Ar trebui să mai includem în lista ceaiurilor de toamnă și ceaiul de sunătoare, care liniștește sistemul nervos, ceaiul de tei, care este excelent pentru perioadele de insomnie, ceaiul de mușețel, excelent pentru infecții.

Ceaiuri de băut toamna – ceaiul verde, te ajută să te menții în anotimpul rece

Nu trebuie să uităm de înlocuitorii de cafea, pentru cei ce vor să facă o pauză, ceaiul negru și ceaiul verde. Ceaiul verde este recunoscut pentru puterea de a scădea drastic colesterolul și pentru reducerea grăsimii corporale. Având în vedere că urmează o perioadă în care organismul va simți nevoia de mai multe grăsimi, ceaiul verde nu ar trebui să lipsească din dieta zilnică. Făcut dimineața, pus într-un termos și băut pe toată perioada zilei, acest ceai vă va da tonusul și vitalitatea necesară unei zile de stres.


Autor: Alexandra Tudor 

 http://www.clicksanatate.ro/Ceaiuri-de-baut-toamna_0_13096.html
 

Niciun comentariu: