sâmbătă, 10 martie 2012

Cyclama şi passiflora

Am urmărit evoluţia cyclamei. Ţinută în fereastra camerei, a înflorit şi în iarnă. Ghiveciul cyclamei este între două ghivece în care am reuşit să obţin passiflora, din seminţe cumpărate de la Deva...




Florile au tijele mai lungi în ianuarie decât în martie. Aşa cum am observat în vara anului trecut, când ghiveciul e în plin soare, florile au tije mai scurte.

2 comentarii:

Robella spunea...

Mie cyclama nu mi-a rezistat decat 2 zile, am primit-o cadou, cumparata de la florarie si in cateva zile parca s-a topit vazand cu ochii...Sunt frumoase dar din cauza asta acuma sunt un pic retinuta sa mai cumpar.

O cunostinta o are de ceva timp dar nu i-a inflorit pana acuma. Din ce cauza?

Maria Tirenescu spunea...

Eu am grija sa o ud la doua zile, sa nu ramana apa in farfurioara, o tin intr-un loc in care sa nu fie direct in soare prea mult timp. Mie mi-a inflorit intr-un an de cateva ori, iar in urmatorul, nu. Acum vad ca e cuminte. Ne-am imprietenit. I-am rupt florile si a inflorit din nou.

Pe blogul Ciudatenii, e link-ul in dreapta, sunt mai multe fotografii ale aceleiasi plante. Nu am reusit sa o inmultesc, dar am seminte. Poate incerc intr-o zi sa le pun in pamant, sa vad ce iese...